Kort om mig

hosrobin

hosrobin

Robin Karlsson heter jag och är verksam i Umeå. Här driver jag företag, utvecklar varumärken, bor och försöker sprida en god stämning. Jag har en positiv inställning, en stark drivkraft och 20-talet medarbetare. Innan j ag var med och grundade Förenade Matfabrikanterna har jag arbetat en del med marknadsföring och kommunikation. Jag har drivit restaurang- och konferensanläggning, som hastigast ägt ett hotell och faktiskt skrivit lite i lokalpressen. Men det var då. Idag är idag. Jag har alltid varit intresserad av människor och utveckling, och alltid förutsatt att saker och ting kommer ordna sig. Hittills i mitt liv har jag köpt långt många fler bolag än vad jag har sålt – oturligt nog är det även fallet med prylar av allehanda slag. Jag har varit med när saker inte gått som planerat men också varit med om att det blivit långt mycket bättre än vad man har tänkt. Jag har suttit i ett gäng styrelsemöten och är, om jag får skryta lite, en jäkel på att skriva protokoll. När det gäller min utbildning så tillskrivs den mestadels erfarenheter – även om jag påbörjade en universitetsutbildning i Spanien för en massa år sedan. Lärosätet gick dock i konkurs och min tilltro att studera till marknadsekonom där naggades i kanten och jag valde att tillämpa metoden lärande genom görande istället. Jag hann dock läsa några kurser och har åtminstone betyg från Handelshögskolan i Jönköping, såklart också i Spanska (ta seden dit man kommer osv) även om Engelska är mitt föredragna andraspråk om jag måste välja. Normalt sett pratar och skriver jag på svenska, eller västerbottniska. Jag har genom åren skaffat mig vänner och kollegor i olika delar av landet och i olika branscher vilket skapat en enorm nyfikenhet kring olika företags utmaningar och möjligheter – jag är såklart fast övertygad om att allt går att utveckla. I min vardag just nu arbetar jag mycket med att göra strategier för (och arbeta ut) våra koncernbolags kommunikation, jag är såklart också involverad i de generella frågorna om vår framtida koncernstrategi, försäljningsmetodik och våra samarbeten. En hel del hands-on-arbete med diverse praktiskt marknadsarbete, förvärv av bolag och såklart en del styrelsemöten (med tillhörande protokollskrivande). Jag är kort sagt involverad i rätt många olika grejer, och det passar mig utmärkt.


Så här ser jag ut, om vi skulle mötas på stan.

Når mig gör du enklast via mailen robin(at)hosrobin.se – jag brukar vara hyggligt snabb på att svara – tokiga idéer, affärsmöjligheter och nya kontakter är såklart särskilt välkomna.

Vi hörs!

Comments are disabled.